Sportagenda

Aanvraagrondes 2024

27 februari 2024

Goed nieuws, Sportakkoord Leiderdorp gaat in 2024 volle kracht door. Dit jaar kunnen er in drie fases weer aanvragen worden ingediend. Het doel van het Sportakkoord Leiderdorp is om zoveel mogelijk Leiderdorpers met plezier te laten sporten en bewegen. Ook in 2024 is het dus weer mogelijk om hiervoor aanvragen in te dienen bij Sportakkoord Leiderdorp. Op welke momenten dit kan en wat de voorwaarden hiervoor zijn, lees je in dit artikel.

Artikel Jorrit

Studentenzeilvereniging De Blauwe Schuit inspireert tijdens zeepkist-bijeenkomst

20 mei 2024

Op 22 april 2024 werd in Leiderdorp een zeepkist-bijeenkomst georganiseerd, waarbij informeren en inspireren over het Sportakkoord Leiderdorp centraal stond. Tijdens deze bijeenkomst vertelde studentenzeilvereniging De Blauwe Schuit over hun aanvraag en over hetgeen dat zij met hun subsidie hebben gedaan. Een mooi en inspirerend verhaal, waarbij ook nog iets terug wordt gedaan voor Leiderdorp. 

Leiderdorp 6

Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk wil wandel challenge continueren 

29 april 2024

De wandel challenge in sportpark de Bloemerd is al een aantal keren succesvol georganiseerd en daarom wil praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk deze challenge graag continueren en jaarlijks implementeren. Als extra ambitie hebben ze om dit de komende jaren te doen met een grotere en bredere groep deelnemers. Ze laten hierdoor mensen (weer) kennis maken met het plezier van bewegen in het eigen mooie Leiderdorp. Door de deelnemers te vragen om een partner, vriend, buur en/of kind mee te vragen geeft de wandel challenge plezier door samen te bewegen. Het overkoepelende doel is om mensen met een chronische aandoening te laten bewegen op een feestelijke en vrolijke manier, buiten de reguliere zorg.

Leiderdorp 5

3x3 Basketbal community groeit in Leiderdorp 

29 april 2024

Dit project wordt georganiseerd door Stichting 3X3 Unites, in samenspraak met Basketbalvereniging Leiderdorp, gemeenschappelijke organisatie Incluzio en de 12 basisscholen in Leiderdorp. Voor een jonge basketbal community (12-25 jaar) organiseren zij basketbal activiteiten en events, om de jongeren aan het bewegen te krijgen en bij elkaar te brengen. Dit doen ze voornamelijk door in te spelen op het 3x3 basketbal. Ze willen dat de nieuw opgeleide leaders aan de slag gaan en een boost gaan geven aan de community. 

Leiderdorp 4

Incluzio Leiderdorp wil sporten in de wijk stimuleren

29 april 2024

Wekelijks is er bij de voetbalkooi op het Nievaartpad 'Sporten in de wijk'. Hierbij gaan jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar met elkaar voetballen, trefballen, kubben en andere spelactiviteiten doen. Dit wordt geleid door stagiaires van het CIOS. Het doel van deze aanvraag is om de activiteiten nog aantrekkelijker te maken en hierdoor meer jongeren uit te dagen om mee te doen. Door jongeren wekelijks de kans te geven om verschillende sport- en spelactiviteiten te doen, hoopt Incluzio ze te stimuleren waardoor ze zich binden aan een aanbieder om het bewegen duurzaam te maken.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen doormiddel van het contactformulier of mailen naar: info@sportakkoordleiderdorp.nl

Stel een vraag