Leiderdorp 6

Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk wil wandel challenge continueren 

De wandel challenge in sportpark de Bloemerd is al een aantal keren succesvol georganiseerd en daarom wil praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk deze challenge graag continueren en jaarlijks implementeren. Als extra ambitie hebben ze om dit de komende jaren te doen met een grotere en bredere groep deelnemers. Ze laten hierdoor mensen (weer) kennis maken met het plezier van bewegen in het eigen mooie Leiderdorp. Door de deelnemers te vragen om een partner, vriend, buur en/of kind mee te vragen geeft de wandel challenge plezier door samen te bewegen. Het overkoepelende doel is om mensen met een chronische aandoening te laten bewegen op een feestelijke en vrolijke manier, buiten de reguliere zorg.

De start en finish zijn bij Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk. In sportpark de Bloemerd is een parcours van 1,5 km waar de deelnemers binnen 1 uur 1, 2 of 3 rondjes kunnen lopen. Doordat de afstand maar 1,5 km is, is dit een heel laagdrempelige activiteit. Hierdoor kan ook deze doelgroep de wandeling met succes volbrengen. Door de begeleiding van deskundige zorgverleners (fysiotherapeuten) op verschillende punten van het parcours is het ook veilig voor de deelnemers. Deskundige begeleiding is nodig, omdat het o.a. gaat over mensen met een neurologische aandoening zoals Parkinson, CVA, MS, mensen met een hart/vaat/long aandoening en mensen met orthopedische problematiek.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen doormiddel van het contactformulier of mailen naar: info@sportakkoordleiderdorp.nl

Stel een vraag