Leiderdorp 4

Incluzio Leiderdorp wil sporten in de wijk stimuleren

Wekelijks is er bij de voetbalkooi op het Nievaartpad 'Sporten in de wijk'. Hierbij gaan jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar met elkaar voetballen, trefballen, kubben en andere spelactiviteiten doen. Dit wordt geleid door stagiaires van het CIOS. Het doel van deze aanvraag is om de activiteiten nog aantrekkelijker te maken en hierdoor meer jongeren uit te dagen om mee te doen. Door jongeren wekelijks de kans te geven om verschillende sport- en spelactiviteiten te doen, hoopt Incluzio ze te stimuleren waardoor ze zich binden aan een aanbieder om het bewegen duurzaam te maken.

De gemeente staat voor een bijzondere kans om jongeren te stimuleren tot een actievere levensstijl. In een wereld waar schermen en technologie de jeugd aantrekken, wil Incluzio deze wijk omtoveren tot een bruisende speeltuin voor de jongere generatie. De voordelen van deze transformatie zijn talrijk. Beweging is cruciaal voor de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van jongeren. Sport en spel bevorderen essentiële levensvaardigheden, zoals samenwerking en doorzettingsvermogen. Ten slotte draagt het bij aan de preventie van gezondheidsproblemen op latere leeftijd.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen doormiddel van het contactformulier of mailen naar: info@sportakkoordleiderdorp.nl

Stel een vraag