Hockey

Alecto Start Hockey Academy

Mede dankzij een stimuleringsbijdrage vanuit Sportakkoord Leiderdorp start hockeyvereniging Alecto een interne Hockey Academy. De Academy is een breder initiatief, waarbij (jonge) kinderen die al lid zijn van Alecto worden opgeleid om trainingen te geven en anderen te begeleiden. De club kampt sinds jaar en dag met een structureel tekort aan trainers en coaches uit eigen huis en met het opzetten van de Academy moet dit op de lange termijn anders gaan.

Door een gestructureerde aanpak, waarbij kinderen vanaf 11-16 jaar begeleid worden en leermiddelen krijgen, is het mogelijk om al jong te beginnen. Dit moet leiden tot een grotere groep kundige trainers in de toekomst en een instituut dat zichzelf verder kan uitbouwen. Alecto gelooft dat het goed is voor de ontwikkeling van de kinderen om training te geven en de verantwoordelijkheid te dragen over de ontwikkeling van teams en kleinere kinderen. Dit vergroot hun betrokkenheid bij de club en is goed voor de lange termijn. Secundaire resultaten hierbij zijn o.a. het verhogen van de kwaliteit van het hockey op Alecto, en daarbij meer aantrekkingskracht hebben op nieuwe aanwas. Door het bieden van een Academy is het voor kinderen (en hun ouders) duidelijk dat Alecto meer is dan enkel een accommodatie waar sport bedreven wordt.

Contact

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen doormiddel van het contactformulier of mailen naar: info@sportakkoordleiderdorp.nl

Stel een vraag